top of page
Logo-delphine-cobbaert-web.jpg

Delphine Cobbaert (°1994) is een gepassioneerde textiel designer uit Gent. Na het afwerken van haar master in textielontwerp aan de School of Arts te Gent richtte ze in April 2019 haar eigen ambachtelijke weverij op.

 

Weven is een eeuwenoude techniek waar Delphine al van jongs af aan mee in contact kwam. Haar bloed stroomt van een textielfamilie en wil deze traditie graag verder zetten. Doorheen de jaren werd het een echte passie die ze wil vertalen in uniek en tijdloos textiel met haar eigen persoonlijkheid. 

 

"Textiel is niet alleen een begrip, maar het is een manier van omgaan met de zintuigen. Zien (het licht), horen (trilling), voelen (tast) worden geprikkeld door textiel. In ons dagelijkse leven staan we op een onbewuste manier continu in contact met textiel omdat het is ingebed in ons menselijk bestaan. De manier hoe wij als individu daarop reageren bepaalt voor een groot deel mee onze identiteit."

Delphine Cobbaert - ©Stefanie De Neve -portret.jpg

vakmanschap

Delphine Cobbaert werkt als een echt ambachtsman en beschikt over specifieke vaardigheden waardoor grondstoffen getransformeerd worden tot textiel. Vertrekkend vanuit een idee, laat ze haar handen spreken. Haar ontwerpen zijn met behulp van verschillende oude machines en technieken handgemaakt in eigen atelier. Ze greep de kans om oude Belgische weefmachines een nieuw leven te geven door de machines om te bouwen naar een unieke techniek van weven en twijnen. Het is dankzij de tactiele kwaliteit van het ambachtelijke dat Delphine verrassende stukken maakt waar mensen van kunnen genieten. 

Delphine Cobbaert - ©Stefanie De Neve -collectie.jpg

natuurlijke grondstoffen

Delphine Cobbaert creëert tapijten die als toegepast product of autonoom gegeven kunnen werken. Hierdoor is voor haar de rol van het lichaam zeer belangrijk dat in contact komt met het tapijt en zich comfortabel, warm en geborgen voelt in de ruimte. Zo spreekt textiel de zintuigen aan, waardoor hoogwaardige natuurlijke grondstoffen zoals; wol, vlas, mohair, katoen en jute de basis vormen voor het ontwerp. 

Delphine Cobbaert - Komodi detail.jpeg

custom made

Delphine Cobbaert rijkt ook naast haar eigen collectie maatwerk aan om de diversiteit aan experimenten, dimensie, verschillende kleuren en texturen te garanderen. Dankzij haar directe connectie met design en productie kan ze haar creativiteit laten versmelten tot uw ideeën en wensen. Deze persoonlijke touch zorgt ervoor dat ieder product uniek is. Voor ieder persoon en ruimte creëert Delphine textiel met een eigen verhaal en emotie. 

Delphine Cobbaert - ©Stefanie De Neve -gilbos.jpg

design

Hedendaagse en tijdloze stukken worden gecreëerd door een geheel van natuurlijke materialen samen met kleuren, vormen en texturen die worden verwerkt tot haar eigen handschrift. 

Voor de creatie van een ontwerp is de start een enkelvoudige draad, die op zijn beurt getwijnd wordt met verschillende draden. Het twijnen gebeurt door middel van een uniek geconstrueerde machine waardoor een sterke, dikke draad onstaat bestaande uit verschillende kleuren en materialen. Deze draad verweeft Delphine door een bepaalde weefbinding tot een uniek tapijt. 

Delphine Cobbaert - Gilbos.jpeg

gebruik 

Alle tapijten hebben een voor-en achterzijde, aangezien beide kanten even waardevol zijn. Ze kunnen recto-verso geplaatst worden. 

bottom of page